vrijdag 14 mei 2010

Live from the airport

hi there folks

We zitten nu bij gate 4 op Orlando International Airport en zowaar, ik kan online dankzij één of andere onbeveilige verbinding. Heb ik voorlopig even iets te doen want we moeten nog ruim een uur wachten voordat er weer enige actie van ons verwacht wordt; boarden.

Iedereen was tussen 7 en 7.15 u uit bed vanochtend en de laatste dingen waren snel gedaan. Beddengoed afhalen, kasten controleren, laatste kleren ergens in zien te proppen, brood smeren en weg wezen. Nog een laatste rondje over de Lazy Breeze Loop en toen de 27 South op, richting de I-4 die ons vervolgens naar de 417 Toll Road stuurde en binnen 40 minuten waren we op t vliegveld.
De display gaf aan 'fuel level low' en dat was prima; we mochten de auto met een lege tank inleveren wat inhoudt dat we zo'n 1000 miles gereden hebben en voor $ 120 hebben getankt, das zegmaar 1600 km voor 94 Euro. Doe dat eens na in Nederland met een dikke Ford Explorer onder je kont ...

Oke, auto ingeleverd bij Budget Returns, stelde weinig voor dus de spullen op een karretje en roll on. Met de lift naar de vertrekhal en daar even in de rij om de bagage af te geven bij de balie van Continental. De geprinte A4-tjes uit t Clubhouse werden hier toch vervangen door echte boarding passen, de bagage werd door gelabeld naar Amsterdam dus in Houston kunnen we "net doen wat we willen". De vishengel van Noel zat in een speciale koker dus die moest ook naar een speciale balie maar we hebben er alle vertrouwen in dat ook dit piece of luggage op goed in A'dam aan komt.

Toen was t tijd voor wat breakfast en dat varieerde van een warme sandwich tot yoghurt en ja, donuts!
Alles achter de kiezen en richting de douane voor de controle. Schoenen uit, alles losse items in een bak, tassen op de band, laptop in 'n bak en scannen maar. Oh en wij zelf moesten natuurlijk ook door t poortje.
Daarna alles weer op en aan en richting de gate en daar zitten we nu.
Donja en Noel hebben hun laptop aangesloten op de palen met stroom, de mijne kan nog wel even op de accu vooruit.
De vlucht naar Houston gaat op tijd dus deel 1 van de lange reis lijkt voorspoedig te gaan verlopen. Als t landen dan ook nog mee valt hebben we dat alvast gehad ...

3 opmerkingen:

  1. hopelijk blijft het zo voorspoedig gaan en krijg je in houston geen giga vertraging ofzo.
    see ya.

    groetjes, kim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede reis terug, hopelijk geen toestanden op de terug weg.

    BeantwoordenVerwijderen