dinsdag 4 mei 2010

Relax, just do it

Vandaag stond in t teken van 'wat zullen we eens doen?' dus alles was open en mogelijk.
Omdat Rob een klein deel van de nacht op de wc door had gebracht en zich ook in de ochtenduren nog niet echt jofel voelde besloot hij sowieso thuis te blijven, dicht in de buurt van de pot. In een villa als dit is dat vrij makkelijk. Je hoeft je niet strategisch op te stellen want met 3 wc's in huis is er altijd wel eentje binnen handbereik.

T ontbijt deden we weer thuis, dit keer met een gekookt eitje erbij. Daarna zijn Ludwine, Noël, Donja en ik richting de International Drive gegaan omdat daar ergens een 'Hot Topic' moest zitten en Noël daar graag nog eens wilde kijken. De I-Drive was snel gevonden, de 'Hot Topic' niet. We begonnen te twijfelen want de I-Drive was erg lang maar zó lang ... mhh, dat was verdacht. Toch maar even gestopt en gevraagd of we goed bezig waren en ja, dat waren we. Aan t einde van de I-Drive zaten twee malls, een outlet en de Florida Bay Mall en we kozen voor de laatste. Tot mijn verbazing zag ik als 1e 'Outdoor World' met de Bass Pro Shop. Deze stond ook op ons lijstje maar ik had er geen rekening mee gehouden dat we 'm nu al, geheel per toeval eigenlijk, tegen zouden komen. Wel erg leuk dus naar binnen. Een mega winkel met alles rondom vissen, kamperen en jagen. Niet één zojuist genoemde hobby kan me boeien maar Noël is gek van vissen en t is altijd wel leuk om eens ergens rond te neuzen waar je niets vanaf weet. Bijna alles is dan een verrassing en je blijft je verbazen.
Daar gaan we: camouflage pakken, jachtgeweren, zakmessen, vishengels, stoeltjes voor in 'n boom, tentjes maar ook dingen als vogelhuisjes, wind chimes, een mega aquarium of brievenbussen in de vorm van een grote karper. Oh, en veel opgezette dieren en dat vindt niet iedereen 'n pretty sight.
Noël vond een hengel en nog wat andere vis-spullen en voor Donja was er een groot kussen in de vorm van, hoe kan t ook anders, een dolfijn! De kans is groot dat we nog eens terug gaan want Rob zal t hier ook wel leuk vinden.

Daarna zijn we naar de Florida Bay Mall gelopen. Er waren niet zoveel winkels maar t was best mooi ingericht met water en mozaïek. T maffe was dat er bijna geen mensen waren, t voelde heel raar en bijna alsof t niet de bedoeling was dat je daar was. T was er uitgestorven en t personeel in de winkels was niet echt van de vlotte. Er zat wél een 'Hot Topic' en Noël ging de deur uit met een broek en blouse/vest, afgeprijsd en al. Donja scoorde nog ergens een kort spijkerbroekje. Na een snelle snack bij 'A & W' gingen we terug naar de auto en reden we, via de 4, terug naar huis.
De kinderen wilden zwemmen, Rob bleef nog even in de buurt van de pot en dus gingen Ludwine en ik boodschappen doen bij -natuurlijk- de WinDixie. (Dixie?? Had Rob best mee kunnen gaan ...)
Er blijft altijd meer aan de vingers hangen dan nodig maargoed, wat moet dat moet. Vanavond zouden we zelf koken en op t menu stonden gekookte aardappels, boontjes en kipfilet. Dankzij de customer card kregen we een korting van meer dan $ 10. En dan heb ik t niet eens over de Conair tondeuse die ik, met bonuskaart, kocht voor maar $ 8.
Je gelooft t bijna niet, zulke prijzen.

Eenmaal thuis en alles opgeruimd was t tijd voor wat laptop rituelen en opruim-klusjes. Tegen half 5 ging Ludwine koken, waren de kids nog in t water, zat Rob lekker te lezen en ging ik de wc's even poetsen.
Rond 17 u stond er een Hollandsche maaltijd op tafel en t smaakte prima.
Na t eten mochten zowel vaatwasser als wasmachine aan t werk en gingen wij bij t zwembad relaxen.
Donja dook t water weer in maar Noël had erg veel last van de zonnebrand van gisteren; de 1e blaren lieten zich inmiddels zien op zijn schouders.
Om wat afleiding te creëren en niet in te kakken stelde ik rond 19 u voor om richting de Super Target te rijden. Gewoon even weg. Rob ging mee en dus draaiden we even later de P-plaats op van de Super Target aan de 192. Wederom, mega mega. En  weer bleef er wat aan de vingers hangen ...
Toen we klaar waren met redelijk nutteloos shoppen zijn we naar DENNY's gegaan voor een toetje, dat hadden we nl. niet gehad na onze Hollandse hap - sterker nog, we hadden nog helemaal geen toetje gehad sinds we hier waren! Het werden een aardbeien milkshake, een warme chocolat brownie met ijs, een stuk chocolat cake en twee x 'apple crisp' met ijs. T was allemaal erg lekker en erg veel maar gelukkig was Rob volledig herstelt en kon hij, als vanouds, weer voor kliko spelen.
De rekening van dit alles bedroeg $ 18 wat neerkomt op ongv 13 Euro en ik denk niet dat je bij ons ergens 5 van zulke toetjes krijgt voor dat bedrag.

Thuis werd de vaatwasser leeg gehaald, mail gecheckt, was in de droger en de tv ging aan.
Met z'n allen Deadliest Catch gekeken en nu is t zo'n beetje bedtijd.
Morgen moeten we vroeg uit de veren ivm Discovery Cove: we willen rond 8 u hier weg maar hoeven niet te ontbijten want dat doen we daar, het is all inclusive morgen.

Wat er verder nog te melden valt over vandaag:
- het zwembad is schoon gemaakt door John en voorzien van 'n nieuwe dosis chloor
- de kliko staat aan de straat ivm t ophalen van huisvuil morgen
- vanavond getankt: $ 40 voor 14 gallon = ongv 28 Euro voor ongv 50 liter
- t door ons p/ongeluk gebroken drinkglas en koffiekopje zijn netjes gemeld bij de eigenaar in de UK en we
   hoeven de villa niet uit!

Foto's van vandaag volgen morgenavond. T licht gaat nu uit!
 

2 opmerkingen:

  1. Ja gek is dat in de Festival Bay Mall, al die doeken alsof het winkels zijn. Toch het een mooie mall.

    Veel plezier in Discovery Cove helemaal leuk ..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker, zo'n "rustdagje" tussendoor.
    wel lullig, dat rob zo'n koele vriend had...en die blaren van noel, lijken me ook niet echt prettig!
    heel veel plezier vandaag!

    groetjes, kim

    BeantwoordenVerwijderen