woensdag 5 mei 2010

The perfect spot

Tussen 7 en 7.15 uur kwam iedereen vanmorgen zijn/haar/hun bed uit en binnen no time zaten we in de auto op weg naar Discovery Cove. De stoplichten zaten mee en we waren er binnen een half uur.
Keurig werden we naar een P-plek gewezen en even later stonden we bij de entrance. Het was 8.30 uur en al snel waren we aan de beurt. Iedereen moest even op de foto (soort webcam) en kreeg een persoonlijk pasje aan een keycord. Hierop stond, bij Donja en Noël, ook hoe laat ze hun dolphin swim zouden hebben en waar ze zich dan moesten melden. Via een pad door een soort jungle liepen we naar de volgende medewerkers die klaar stonden om uitleg te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Alles vriendelijk en gemoedelijk. We besloten eerst een rondje te doen langs t ontbijtbuffet: croissants, vers fruit, yoghurt, cake en muffins, koffie en thee, melk en chocolademelk.
Toen alles achter de kiezen was gingen we naar de kluisjes om onze spullen veilig te stellen. Daarna was t tijd om een wetsuit of vestje te scoren. Als je in t water gaat ben je verplicht één van deze dingen aan te hebben, later op de dag zag ik dat niet iedereen daar secuur mee omging.
Donja koos voor een wetsuit, Noël in 1e instantie ook maar ruilde 'm later om voor een vestje omdat dit fijner zat vanwege de blaar op zijn schouder, die zich tijdens de nacht overigens rustig gedragen had maar nog steeds een vervelende pijn veroorzaakte en not really a pretty sight was.
Nog even langs de handdoeken afdeling, onze snorkeluitrustig ophalen en op zoek naar een plekje op t strand. Dit strand lag aan de wateren waar de dolphin swims werden uitgevoerd en er waren al wat groepen in t water.
Toen we als echte niet-Duitsers onze handdoeken over de zonnebedden hadden gegooid gingen we op pad, t park verkennen. T was er ontzettend mooi, zoals je denkt dat een onbewoond eiland zal zijn maar dan 'bewoond' door maximaal 1000 bezoekers - dit is t aantal gasten dat Discovery Cove per dag toe laat.
Ondanks het feit dat mijn ouders groene vingers hebben, heb ik ze niet en kan ik geen verslag doen van de flora die je onderweg tegen kwam maar t was prachtig!
We kwamen in t 'aviary' waar allerlei grote, kleine, mooie en minder mooie vogels leefden. Je kon een bakje met voer pakken en hopen dat de vogels bij je kwamen om uit t bakje te eten, dit gebeurde met best grote regelmaat dus er waren al snel tientallen foto's geknipt.
Daarna naar t water waar je roggen kon zien en aanraken. Dit was zoutwater van 25 gr en t voelde toch wel even koud aan. Was je er eenmaal in dan merkte je t niet meer en had je alleen maar aandacht voor de roggen die overal om je heen zwommen en zich niets aan leken te trekken van de vreemde vogels in hun water.
Rond 11.30 u hebben we wat te drinken gehaald en niet lang daarna konden we richting de Starfish Cabana waar de kids zich moesten melden voor hun dolphin swim van 11.55 uur. Formulier invullen, korte uitleg over wat wel/niet te doen in t water en tot slot een filmpje over dolfijnen. De letter op je pasje gaf aan in welke groep je zat, voor Donja en Noël was dit B. Op t strand kregen de groepen hun trainer toegewezen en gingen ze t water in. Helaas voor ons gingen Donja en Noël in de meest ver weg gelegen hoek van de lagoon ... zul je altijd zien. Een medewerker gaf me een really great insiders tip voor t maken van mooie foto's op t moment dat ze de dolfijnen mochten kussen. Klonk goed, zo'n perfect spot dus ik ging die kant uit en wachtte. Rob en Ludwine bleven aan de kant en konden ook foto's maken.
Het was erg leuk om te zien hoe alles uitgelegd werd aan de groep(en) en hoe de dolfijnen reageerden.
Er stonden 2 park-fotografen in t water en ja, die hadden echt the perfect spot.
Op t moment dat t 1e groepslid de dolfijn mocht kussen zag ik de bekende bui al hangen: dit was dus niet de perfect spot ... ik wachtte nog even af maar trok mijn conclusie: perfect spot your ass, verdorie nog! Ik baalde flink want nu stond iedereen met de rug naar me toe en zag ik meer trainer dan dolfijn. Na de zoen-sessie ben ik terug gegaan naar Rob en Ludwine en heb ik vanaf daar toch nog mooie foto's kunnen maken van andere interacties zoals t (mee) zwemmen met de dolfijn. Het was erg leuk om te zien en ik kreeg de indruk dat iedereen in t water, jong of oud, echt plezier beleefde aan dit speciale moment.

Natuurlijk mocht je na de dolphin swim naar de photo corner om je portemonnee te legen of je credit card te plunderen. De keuze was reuze; losse foto's, packages, een video, een cd met alle digitale foto's, een sleutelhanger enz. De keus viel op een basis pakket met 2 foto's naar keuze, een wat grotere (andere) foto en 2 sleutelhangers. Toen we de spullen later op gingen halen kregen we ook de, aan t begin van de dag gemaakte, groepsfoto.

Honger! Lunch! Weer naar t buffet waar dit keer gekozen kon worden uit kipnuggets, gegrilde zalm, pasta, kipfilet, hotdogs, friet, rijst, groente, salade en allerlei fruit en taartjes.
De rest van de middag hebben we door gebracht op zonnebed of in t water. Je kon snorkelen in t 'Coral Reef' (zout water, 25 gr) of lekker rond dobberen in t zoetwater van de 'Wind Away River' (30 gr) waar je deels ook door t aviary kwam; hier zaten de tropische watervogels gewoon aan de kant of vlogen over je heen. Prachtig mooi! De dienstdoende badmeester had de perfect spot, for sure.

Ik heb nog een rondje door t park gemaakt met fototoestel en rond 16.30 uur was t zo'n beetje tijd om te gaan. De onderwater-wegwerpcamera was vol en we waren allemaal wat moe. Handdoeken ingeleverd, spullen uit de kluis, omkleden en richting de uitgang. De snorkel mocht je houden, de duikbril niet.
Bij de uitgang werd Ludwine gevraagd mee te doen aan een enquete en regelde ik ondertusen het parkeerpasje voor de andere parken. We hadden online een 'ultimate parking ticket' gekocht maar nog geen pasje gekregen. Dit was snel geregeld.

Rond 17.30 u waren we thuis en moesten natuurlijk eerst alle foto's bekeken worden. Vervolgens douchen en voor degene die honger had was er het éénpans-gerecht van de restjes van gisteren: gebakken aardappels met stukjes kipfilet en wat roerei er door heen. Terwijl Rob en Ludwine lui op de bank tv keken en geen honger hadden, aten Noël, Donja en ik de pan helemaal leeg!

De rest van de avond werd doorgebracht achter de laptop of voor de tv, lekker lui en doen alsof je thuis bent. De koelkast raakt leeg en we worden vast gemist bij de WinDixie dus daar morgen maar weer  ff heen.
Voor morgen verder nog geen echt plan. Misschien een paar uur naar Seaworld, 's avonds in ieder geval even naar Old Town ivm de wekelijkse bikers-night en wat vergeten (?) souvenirs.

Nog even over Discovery Cove: het is misschien duur qua entree maar vergeet niet dat alles gratis is als je eenmaal daar bent dwz: parkeren, handdoeken, wetsuits, snorkel uitrusting, zonnebrand, ontbijt en lunch, snacks en ijs en chips de hele dag door, frisdrank en bier idem. Kluisje huren? Laat t huren maar weg, it's free. Vogels voeren? Yep, gratis. Shampoo en bodywash in de douches! De groepsfoto!
Je portemonnee heb je echt alleen nodig als je iets wilt kopen zoals bv de foto's van de dolphin swim of iets uit 'n souvenirswinkeltje.

Van te voren had ik zo mijn twijfels ... wij denken wel dat een dolfijn dit leuk vindt en altijd schattig lacht maar is dat wel zo? Er zijn genoeg mensen die beweren dat dolfijnen in een park als DC een zelfde leven hebben als circusdieren; ze moeten de hele dag kunstjes vertonen, leuk doen met mensen en worden voor dit braaf en leuk doen beloond met voedsel in de vorm van dode vissen.
Toch heb ik geen enkel moment t idee gehad dat t een circus was. Er zijn meerdere dolfijnen en er wordt regelmatig gewisseld. Misschien ligt t aan de mooie omgeving, t witte strand en je gratis drankje. Misschien zit t tussen je oren? T zal altijd dubbel blijven, althans voor mij, om ergens heen te gaan waar dieren de entertainers (moeten) zijn maar in t geval van DC is t me 100% mee gevallen.

4 opmerkingen:

  1. Nou jullie hebben ervan genoten dat is het belangrijkste en velen met jullie. Have fun , de vakantie ziet er ongelooflijk leuk uit, zo van de zijlijn....

    Nog veel plezier !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi verslag van toch wel een heel bijzondere dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo ect fantastisch zeg hoe dat gedaan word bij DC.
    Ok kost een hap maar je bent wel de hele dag voorzien.

    Verder veel plezier maar weer met wat jullie nog gaan doen.

    gr Lea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. had hier heeeeel graag bij willen zijn. lijkt me echt super!!!

    groetjes, kim

    BeantwoordenVerwijderen