donderdag 13 mei 2010

Aan alles komt 'n eind

beste lezers,

De vakantie zit er officieel nog niet helemaal op maar vandaag was wel de laatste volle dag hier in de Orlando-area en tja, dan is t einde van twee weken sun en fun toch redelijk dichtbij.
Vanmorgen hebben we t rustig aan gedaan en tussendoor alvast wat dingen ingepakt en opgeruimd.
Het ontbijt bestond uit gekookte eitjes, melk en sap. De koelkast moet toch leeg en alles weg gooien is ook zonde.
Vanaf 11.55 uur konden we online inchecken en dit moest in t Clubhouse omdat we hier geen printer hebben. Toen de laptop aangaf dat de incheck mogelijk was zijn we met z'n allen naar t Clubhouse gegaan en was t binnen 10 minuten gepiept. Ging 'n stuk vlotter als thuis, voor de heenreis. Het land in kost meer moeite dan t land uit, als dat morgen op de vliegvelden ook t geval is zijn we zo thuis. (nouja ... )
Rob zag dat er een container stond waar je gesloten, ongebruikte levensmiddelen kon achterlaten voor de plaatselijke voedselbank. Goed plan maar eerst nog even wat shoppen om de middag door te komen.

Als 1e gingen we naar de K-Mart die ik ergens onderweg had gezien, ergens aan de 27 North.
Maar we zagen 'm niet. Wel een Walmart maar die kenden we ondertussen wel. Na navraag te hebben gedaan bij 'n klein tankstation bleek dat we net de andere kant op hadden moeten rijden dus zo gezegd, zo gedaan.
T aanbod was vergelijkbaar met de Walmart maar toch werd er weer iets gevonden wat we nog niet eerder gezien hadden; een spel van Spongebob en 'n mini vlieger. Rob vond nog 3 "shotgun" t-shirts en toen maar weer naar de kassa.
Om de hoek zat een 'Dunkin Donuts' en ondanks de hoeveelheid die we de afgelopen twee weken naar binnen hebben gewerkt zagen we t toch wel zitten om op de laatste dag hier even te stoppen. Donja en Noël namen er zelfs twee, ach ze zijn nog jong ... ze groeien er wel over heen.

Und jetzt? Naar de Harley Davidson-store across the road want hoe je t ook went of keert, meneer heeft een Harley dus mag ie met Harley merchandise rondlopen. Dat mag natuurlijk iedereen en dat hebben ze in zo'n winkel ook 't liefste maar wij vinden t altijd ietwat raar als mensen die geen Harley hebben doen alsof ze er eentje hebben door rond te lopen in 'n Harley t-shirt of sweater zodat iedereen denkt "wow, die heeft 'n Harley!" (en ja, das een vooroordeel)
Bij de opruiming hing een leuke blouse en nog in de goede maat ook, er werd nog een t-shirt gevonden en er ging een halsband mee voor Hasso.

Next? 'Posner Park' , t winkelcentrum waar ik laatst alleen naar toe was gegaan en waar ik toen een grote 'Books A Million' had gezien. Het was een half uurtje tuffen over de 27 en toen kon er weer geparkeerd worden. Donja, Ludwine en Noël gingen even naar JC Penney terwijl Rob en ik de boekwinkel bezochten. T was er lekker rustig en na 'n rondje neuzen ben ik in de koffiehoek gaan zitten, zonder koffie.
De muffins en taartjes keken me wel aan maar ik keek niet terug. Ik kan 't wel!
Rob ontdekte de Civil War afdeling en ja, dan zit er niets anders op dan geduldig af te wachten.
Uiteindelijk ging hij met 3 boeken de winkel uit, de JC Penney-bezoekers hadden ook nog wat gekocht en dus konden we verder.
Where to? Nou, wat dacht je van de Cracker Barrel?! Want er moet altijd 1 winkel zijn die t record aantal bezoeken krijgt en da's deze vakantie de Cracker Barrel, afgezien van de Winn-Dixie natuurlijk.
Ik had t nu wel gezien met t 'rammelende vat' en bleef buiten op de veranda zitten.
De familie kwam enige tijd later buiten met twee tassen en toen was t back to the villa want je kunt wel vanalles kopen maar t moet ook mee naar Nederland.
De kids gingen zwemmen en ik probeerde online te gaan wat helaas niet lukte.

Rond 17 uur waren de koffers zo goed als gepakt en hebben we nog wat opgeruimd.
Stilaan kregen we honger en besloten we voor de laatste x wat te gaan eten aan de 192, een weg die stikt van giftshops en restaurants.
Bij t Clubhouse gaven we onze gesloten flesjes frisdrank af en zelfs de Budweiser die over was werd hartelijk in ontvangst genomen. De voedselbank bezoekers weten niet wat ze zien komende week.

Qua avondeten wilden we naar een buffet en dus lazen we aandachtig de grote reclameborden langs de weg. Aangezien de 'Golden Corral' net iets voor de 'Sizzler' lag werd t de 1e. T was er druk maar hey, there's always room for more.
T buffet kostte $12 per persoon, 'n frisdrank $ 2.30 en de keuze was reuze. Spaghetti met allerlei sauzen, warme groenten, salades, fruit, pizza, vis en veel vlees, puree of frietjes, nasi of witte rijst ... you name it. Ook de toetjes zagen er lekker uit en beter, ze waren t nog ook.
Regelmatig werden de vuile borden opgehaald, kwam er iemand vragen of alles naar wens was en werden er schone borden neer gezet. En verdomd, daar was op de valreep van de vakantie toch nog iemand die tegen Rob zei dat ie op een Civil War soldaat leek. We maakten ons al bijna zorgen!

Om 19.30 u waren we thuis, met nog een brood uit de supermarkt zodat we morgen wat boterhammen mee kunnen nemen voor in t vliegtuig. De kids zijn reeds gedouched en hangen, samen met de 'oudjes', voor de tv. En nu is er wel internet dus ik kan t verslag afronden incl een paar foto's van vandaag.

Morgen gaan we hier rond 07.45 u weg, auto inleveren op t vliegveld en dan richting 'bag drop' want officieel zijn we al ingecheckt. Of t zo ook echt werkt merken we morgen wel.
We vliegen om 11.55 u (onze tijd) naar Houston, daar moeten we 2,5 u wachten en dan door naar Amsterdam waar we zaterdag om 08.20 u landen, dat is dan jullie tijd.
Hopelijk zit alles mee en kunnen we rond 9.00 u de taxi in, back home.
Mijn plan is om zaterdagavond nog even een stukje te tikken over de reisdag maar ik beloof niets, t kan ook zondag worden.

5 opmerkingen:

  1. Mogen wij jullie bedanken voor de vele ochtenden met heerlijk leesvoer, zeker omdat alles herkenbaar is, en wij van de zomer weer gaan... zoiets hebben oooh dat willen wij ook.

    Dus bedankt voor het leuke blog, en een hele goede vlucht/reis terug.

    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Marloes and family,
    keibedankt dat we "met jullie op vakantie" mochten, het was echt supermooi!!!! We wensen jullie een goeie terugreis en see you soon.
    Bye bye Henry Ramona Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een hele goede terug reis gewenst vanuit Mill
    XXX Tonnie en Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vond het echt super, dat ik op deze manier ook jullie vakantie kon "meemaken". heb echt genoten van je blog en van je grappige manier van vertellen.
    de rest van de verhalen hoor ik later live. afgespreken?
    een hele goede reis voor jullie allemaal!

    groetjes, kim

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Golden corral was onze dochters favouriet!! Vooral die op de international drive. Keus genoeg en die toetjes mmmmmmmmm.

    Wij hebben ook 2 weken een super vakantie gehad.

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen